3 tips om gezond te zijn in de lockdown

Helaas is de intelligente lockdown verlengd. Daar kunnen we het kort of lang over hebben – of gewoon helemaal niet. In plaats van erover te discussiëren, heb ik besloten het gewoon te accepteren en door te gaan. Mijn blog heeft een tijdje door omstandigheden op een laag pitje gestaan. Gelukkig is er verder niets ernstigs aan de hand, maar er is gewoon steeds van alles tussen gekomen. Je kent het misschien wel. Aangezien niet iedereen even goed zijn draai vindt met deze intelligente lockdown, besloot ik daar een blog aan te wijden. Ik geef vandaag 3 tips om gezond te zijn (en blijven) in de lockdown!

Tip 1. Beweeg genoeg

De sportscholen zijn dicht en ook voor volwassenen zijn de sportverenigingen nog gesloten. Hierdoor bewegen we massaal minder. Gelukkig is het de laatste tijd wel heerlijk weer geweest. Waarom zeg ik “gelukkig”? Omdat een wandeling maken of wat oefeningen doen in de buitenlucht een stuk leuker is met een paar heerlijke zonnestralen. Het beste advies wat ik tot dusver heb gehoord, is om je wekker op de “normale” tijd te zetten. De tijd die je namelijk normaal aan reistijd zou spenderen, kun je nu mooi gebruiken voor een verfrissende ochtendwandeling of fitness-sessie. Dat scheelt gelijk al!

Tip 2. Blijf leuke dingen doen

Natuurlijk gelden er restricties, maar dat betekent niet dat je geen leuke dingen meer kunt doen. Voor de mentale gezondheid is het juist belangrijk dat we ook op positieve manier geprikkeld blijven. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om weg te dromen. Soms denk ik terug aan de heerlijke stedentrip Porto die ik had gemaakt voor de ellende begon. Andere dagen droom ik alweer over mijn volgende vakantie. Waar zou ik graag heen willen? Wat voor vakantie lijkt me geweldig? Ik houd dan ook een lijstje bij met bestemmingen die ik zeker nog een keer wil bezoeken.

Tip 3. Creëer een nieuwe routine

Inmiddels zitten de meeste van ons al meer dan een maand thuis. In de eerste weken hanteerde je misschien een routine vergelijkbaar met vakantie. Toch even die wekker snoozen, dan ga ik wel wat langer door – ik zit toch thuis. Of ‘s avonds toch nog even een drankje (te veel) drinken of een aflevering te lang doorkijken op Netflix. We hebben vast en zeker allemaal wel eens zo’n moment gehad dat je iets doet wat je op een “normale” weekdag niet zou doen. Dat is ook niet erg, maar waak ervoor dat dat niet je nieuwe routine wordt. Creëer simpelweg een nieuwe routine voor jezelf!