Beste houten speelgoed voor de kleine

Kinderen spelen heel veel. Dat begint al vanaf een jonge leeftijd. Zodra een kind mobiel genoeg is om zich naar een interessant object te bewegen, is het spel al begonnen. Het is ook heel belangrijk dat ze dat doen. Spelen is namelijk een manier van kinderen om dingen te leren. Bijvoorbeeld over hun omgeving. Maar het is ook de manier waarop zij vaardigheden ontwikkelen. Een goede manier waarmee ze dat doen, is speelgoed. Dat kan plastic speelgoed zijn maar gezien dat niet zo goed voor het milieu is en bij lange na niet zo duurzaam, is houten speelgoed baby beter. Daarom een blog, om wat meer op dit onderwerp in te gaan, lees je mee?

Vormen, vormen

Zo heb je stukken speelgoed waarbij kinderen vormen moeten kunnen herkennen. Het speelgoed bestaat dan uit een doos met daarop vormen uitgesneden en een stel blokken die allerlei verschillende vormen hebben. Het is dan aan het kind om het juiste blokje te vinden bij de juiste vorm in de doos. Het blokje kunnen ze dan door het uitgesneden vormpje in de doos krijgen. Eerst zul je zien dat kinderen een willekeurig blokje in een willekeurig vormpje proberen te proppen maar na verloop van tijd leren ze dat ieder uitgesneden vormpje een eigen blokje heeft.

Ontwikkel de fijne motoriek

Op de website van Hape Speelgoed hebben ze een ruim assortiment aan houten speelgoed voor kinderen. Van houten autobanen tot fietsjes, ze hebben er van alles. Zo ook speelgoed om de fijne motoriek van je kind te ontwikkelen. De vlecht paardjes bijvoorbeeld. Dit zijn houten speelgoed paardjes met rubberen manen die kinderen in elkaar kunnen vlechten, staartjes in kunnen doen en knopen in kunnen maken. Door het rubberen materiaal krijg je de knopen er makkelijk weer uit en kunnen ze zo weer verder met ontdekken.

Duurzaam speelgoed

Dit waren twee van de vele voorbeelden van houten speelgoed en waarom het goed is voor de ontwikkeling van kinderen, baby’s en peuters. Maar er is natuurlijk nog veel meer speelgoed met hele andere functies voor andere ontwikkelingen. Een goede ontwikkeling van het speelgoed zelf is het feit dat het van hout gemaakt is. Dit is namelijk duurzamer voor het milieu dan plastic. Daarnaast gaat het veel langer mee en dat scheelt ook in de productie. Het stuk speelgoed hoeft immers niet iedere twee weken vervangen te worden. Zo wint iedereen, in de ontwikkeling, de portemonnee en het is nog beter voor het milieu ook.