Een fit lijf voor volgend jaar

bikini

Is het jou dit jaar weer niet gelukt om je gewenste resultaat te halen voor het begin van de zomer? Je bent niet alleen. Een hoop mensen en dan vooral vrouwen proberen ieder jaar weer om het perfecte lichaam te realiseren voordat de zomer begint. Zo staan bikini’s, badpakken en zwembroeken een stuk beter (vinden zij). Hoewel het perfecte lichaam niet bestaat en je gewoon moet dragen wat jij leuk vindt, zijn er wel manieren om voor volgend jaar wel jouw doel te behalen. Makkelijk zal het niet zijn, maar wie het echt wil die kan het.

Lui zijn is geen optie

Afvallen door op de bank te zitten is misschien een droom van vele mensen, maar het is verre van realistisch. Om echte kilo’s kwijt te raken is het belangrijk dat je intensief aan de slag gaat. Thuis, in de sportschool of buiten in het park kun je een hoop oefeningen doen om vet te verbranden. Elke dag een beetje joggen, elke keer een trede overslaan op de trap en fietsen in plaats van rijden zijn kleine, maar slimme keuzes. Je zorgt er zo namelijk voor dat je net dat beetje meer beweegt.

Chips en cola laten staan

Dat het eten van veel snacks en frisdrank niet handig is voor mensen die willen afvallen dat weten we allemaal. Toch is het zo dat mensen tijdens een dieet de neiging hebben om af en toe een erg vette snack naar binnen te werken. Het is daarom beter om naast gezonde maaltijden ook alternatieve snacks te zoeken. Zo zijn veel ongezouten noten, fruit en groente met dip en dergelijke hapjes vaak ook lekker voor tussendoor. Je moet vooral gezond eten, ketonen kopen voor wat extra hulp bij het verbranden van het teveel aan vetten en vooral gevarieerd eten om resultaat te kunnen zien.

Alles begint bij discipline

Je kunt je wel voornemen om elke week twee keer naar de sportschool te gaan, maar als je het niet doet kom je nergens. Discipline is erg belangrijk als je graag wat kilo’s kwijt wilt en dus moet je meer doen dan alleen ketonen kopen en een schema maken voor de sportschool. Vraag iemand om je te helpen bij het volhouden van je plan. Zo wordt het moeilijker om nee te zeggen en houd je je makkelijker aan je plan.  Wanneer begin jij met je strakke schema om dichter bij die killer body van volgend jaar te komen.