Een slecht begin van de dag

Het was een vroege morgen. Ik werd niet fijn wakker en mijn wekker hielp hier ook niet bij. Ik stapte met mijn been uit het bed en merkte een grote blauwe plek op. Geen idee hoe ik eraan kwam. Ik sprong onder de douche om wakker te worden. Ik trek mijn kleding aan gooi mijn haar in een knot doe wat make up op en maak een bakje yoghurt klaar voor mezelf. Ik deed koffie in een thermofles en sprong op de fiets.

Wat is er gebeurd?

Onderweg naar werk regende het hard en mijn ogen waren nog niet helemaal wakker. En toen lag ik ineens op de grond. Niet meer precies wetend hoe. Ik zie een meneer over me gebogen die direct kijkt of alles goed met me is. Hij belt een ambulance omdat ik me niet meer kon herinneren wat er was gebeurd. Hij schreef zijn gegevens op zodat ik in contact kon blijven voor verdere schadevergoedingen. Zelf had ik hier geen idee van.

Een aangereden fietser

Omdat ik hier geen idee van had wilde ik dit door een advocaat laten doen. Zo nam ik contact met een letselschade advocaat Rotterdam. Ik moest hem vertellen wat er was gebeurd. Zelf ging ik ook even op onderzoek uit. Zo zocht ik online op fietser aangereden. En kreeg ik uitleg over wat er van belang is van een fietsongeluk. Zo moet ik kunnen bewijzen dat ik in een ongeval terecht ben gekomen. Ook las ik dat ik recht had op kosteloze rechtsbijstand.

Wat nu?

Het meest interessante vond ik dat ook wanneer de fietser een fout maakt in het verkeer je nog steeds recht hebt op een schadevergoeding. Dit is omdat de fietsen een kwetsbare verkeerdeelnemer is. Zo heb je dan tenminste recht op 50% van de letselschade. Ook kan dit oplopen tot 100%.

Welke stappen onderneem ik?

Zo had ik de gegevens van de getuigen en hoefde ik geen politie te bellen, ook waren er foto’s gemaakt van de materiële schade. Daarna met ik naar de huisarts om het letsel te noteren. Ook dit heb ik al gedaan. Dan moet ik de advocaat bellen en vertellen wat er is gebeurd zodat deze advocaat het verhalen van de letselschade kan regelen. Zo heb ik dan recht op medische kosten, verzorgingskosten, reiskosten, smartengeld, reparatiekosten, kosten voor onderhoud en verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid.

Outsourcen

Het zijn een hele hoop dingen die zouden moeten worden geregeld wanneer je letsel hebt, heb je dan ook geen zin om dit allemaal zo snel mogelijk te regelen. Hiervoor regel je dan ook een advocaat om het voor je te doen.