Een zomerse verbouwing

De zomer wordt door veel mensen ingevuld door een vakantie naar een plezierig oord dan wel een verbouwing. Als je niet op vakantie gaat, ga je verbouwen. En als je niet gaat verbouwen, dan ga je op vakantie. Zo geldt het in ieder geval voor ondergetekende! Nu een vakantie in het buitenland door Corona-omstandigheden niet mogelijk is, gebruiken veel mensen hun vakantiedagen dan ook voor het verbouwen van hun huis. Binnenshuis zijn vooral de keuken en de badkamer populaire kamers die voor een opknapbeurt in aanmerking komen. Hier kun je iemand voor inhuren. Maar met die zee van tijd die velen in de zomer hebben, kun je ook een heleboel zelf doen. In deze blog geef ik enkele tips voor het verbouwen van je een deel van je huis!

Slopen is de populairste taak

Soms kiezen mensen ervoor om een deel van de verbouwing zelf te doen. Van elektra heeft men geen verstand, maar om met een sloophamer alvast het puin te ruimen durft men wel aan. Dit vind ik heel begrijpelijk. Wie wil er ten slotte niet een keer in zijn leven met een sloophamer verwoesting en destructie aanrichten? Het barbaartje in mij is daar wel gevoelig voor. Bedenk echter wel dat je het puin ook moet afvoeren. Hiervoor is een afvalcontainer huren een goed idee. Wat voor soort container hangt af van het puin dat je moet afvoeren. In het geval van een gesloopt muurtje of resten van tegels ligt het voor de hand om een puincontainer te huren. Voor verschillende hoeveelheden puin is er ook een puincontainer van een verschillende grootte. Zo raak je gemakkelijk van je bouwafval af!

Ken je grenzen!

Wie wel eens naar 'Help mijn man is klusser' heeft gekeken, weet dat zelfoverschatting een risico is bij het verbouwen van je huis. Bedenk daarom goed: heb ik genoeg verstand van deze taak om hem succesvol te volbrengen? Tegels leggen klinkt eenvoudig, maar het moet secuur gebeuren en je moet de tegels op maat kunnen snijden als ze niet precies uitkomen. Vooral bij het aanleggen van elektra is het verstandig om bescheiden te zijn. Je kunt jezelf behoorlijk in de nesten werken als je niet precies weet wat je aan het doen bent. Wat je wel kunt doen is heel goed meekijken met de professionals. Als je denkt: dit kan ik ook! Dan kun je de volgende keer weer wat meer zelf doen bij een volgende klus. Stapje voor stapje word je zo een meesterklusser!