Gezonde leefstijl voor je huisdier

Royal Canin

Het veranderen naar en volhouden van een gezonde leefstijl is de afgelopen tijd een populaire trend geworden. Veel mensen zien de waarde van een gezonde leefstijl in en passen hun dagelijkse routine en gewoontes aan om dit te kunnen bereiken. Een gezonde leefstijl is niet alleen goed voor ons als mens, maar ook voor onze huisdieren. Onze liefste vrienden die altijd ons thuis verwelkomen, zullen dat het langst kunnen blijven doen, als ook zij een gezondere leefstijl aanhouden. Alle baasjes willen uiteraard het beste voor hun geliefde viervoeter (of twee natuurlijk als je een ander huisdier hebt). Er zijn verschillende dingen die daar bij komen kijken voor dieren en in deze blog lees je welke dat zijn.

Beweging

Deze spreekt uiteraard voor zich, maar bewegen is niet alleen belangrijk voor ons, maar ook voor onze dierenvrienden. Door te bewegen houdt je huisdier het lichaam sterk en actief en zullen er minder gezondheidsklachten zijn. Als je een hond hebt, betekent dit dat het goed is om voldoende buiten te lopen. Voor andere huisdieren als katten, konijnen, cavia’s etc, is het belangrijk dat er genoeg beweegruimte is en dat ze de mogelijkheid hebben om veel te bewegen. Uiteraard kan deze beweging ook aangespoord worden door met ze te spelen of speeltjes te hebben die dat opwekken.

Voeding

Het tweede element van een gezonde leefstijl, is natuurlijk de voeding. Elk huisdier heeft zijn eigen soort voeding nodig, door bijvoorbeeld verschillen in ras, gezondheid en grootte. Het is dus belangrijk dat de voeding zo wordt aangepast, dat je huisdier de juiste voeding binnen krijgt. Royal Canin, een bedrijf dat veel onderzoek doet naar de behoefte van honden en katten, heeft allerlei soorten voeding, die aangepast is op bepaalde grootte, ras en gezondheidsaandoeningen, waardoor de voeding precies is afgestemd voor een gezonde leefstijl. Een lekkernij op zijn tijd is natuurlijk niet te missen voor je huisdier en als de basisvoeding gezond en constant is, kan dat altijd gegeven worden.

Ontspanning

Een wat minder duidelijk element van een gezonde leefstijl is ontspanning. Het is belangrijk voor je huisdier om ontspanning te hebben, zodat ze een stressloos leven kunnen lijden. Stress is net zoals voor mensen, niet gezond. Daarom is het nodig om met je huisdier te spelen en je huisdier te laten rusten en slapen, wanneer dat nodig is. Je kunt je huisdier soms juist aandacht en liefde geven, maar op andere momenten is het goed om ze even bij te laten komen en op zichzelf te laten zijn. Zo kun je je dier de ontspanning geven die het nodig heeft.