Goed voorbereid op reis naar Egypte

Egypte staat bekend om de indrukwekkende piramides en de Nijl. Het land heeft een rijke cultuur en er valt dan ook van alles te beleven. Ga jij binnenkort naar Egypte op vakantie? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Op die manier kun je optimaal genieten van je reis en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Lees deze blog verder om erachter te komen hoe je goed voorbereid op reis kunt gaan naar Egypte. 

Stippel je route uit

Egypte is een groot land. Niet overal valt evenveel te beleven en ook is het niet overal veilig. Daarom is het aan te raden om alvorens je reis een route uit te stippelen. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent wanneer je met het vliegtuig landt in Egypte. Welke route zou je bijvoorbeeld kunnen afleggen? Begin je reis in Caïro en laat je meenemen naar Gizeh. Dit is een voorstad van de hoofdstad Caïro. Je kunt er prachtige piramides bewonderen. Vervolg je avontuur naar Alexandrië. Hier bezoek je het Fort Quitbey en bezichtig je de imposante moskee genaamd Abu Abbas al-Mursi. Hierna is Aswan een tip. Deze stad ligt in het zuiden van Egypte op de oever van de Nijl. De stad staat bekend om de twee dammen en de vele indrukwekkende oud-Egyptische bouwwerken. Als je Aswan optimaal wilt beleven, ga dan met een boottour over de Nijl en ontdek lokale wonderen. Wil je nog meer Egyptische wonderen zien? Ga dan naar Luxor. Hier vind je veel archeologische sites die je kunt bezoeken. Zou je na deze prachtige reis even tot rust willen komen? Doe dat dan aan de Rode Zee. Een goede voorbereiding, is het halve werk. 

Bescherm jezelf en anderen

Ga je met het gezin op vakantie naar Egypte? Dan is het goed om alvorens de reis te checken welke vaccinaties hier mogelijk voor nodig zijn. Zo komt hepatitis A veel voor in Egypte, wat een leverontsteking is. Volgens het RIVM verspreidt het virus zich met name via contact met zieken en door het eten en drinken van voedsel of water dat verontreinigd is met ontlasting. Hepatitis A komt vooral voor bij kinderen. Bescherm je gezin dan ook met een hepatitis A vaccinatie. Overigens is het niet zo dat vaccinaties alleen maar nuttig zijn voor wanneer je naar het buitenland reist. Ook binnen Nederland kan men virussen oplopen. Denk bijvoorbeeld aan meningokokken. Het meningokok virus kan een hersenvliesontsteking of sepsis veroorzaken. Ondanks dat vooral kinderen gevoelig zijn voor dit virus is een meningokokken vaccinatie volwassenen ook aan te raden. Ook zijn er andere vaccinaties die nodig zijn. Ga zelf op het internet na welke vaccinaties jij nog mist.