Handige tips voor als je begint met kickboksen

Kickboksen is niet alleen een vechtsport om jezelf te verdedigen maar kan ook figureren als een goede en pittige workout. Daarnaast is kickboksen een sport voor iedereen. Vrouwen kickboksen den haag is gericht op het trainen van vrouwen die niet alleen fit willen blijven maar zichzelf ook een beetje willen leren verdedigen, wel zo fijn als je alleen over straat loopt. Daarnaast is kickboksen natuurlijk ook hartstikke leuk. Hier zijn een aantal tips waar je op kan letten voordat je begint met kickboksen. 

 

Wat neem je mee?

Een eerste kickboks les kan best spannend zijn. Het is altijd handig om goed voorbereid te zijn zodat je zeker weet dat niks je ontbreekt. Kickboksen is voor iedereen zelfs lessen kickboksen kinderen den haag. Gelukkig is de voorbereiding voor een kickboksles ook voor iedereen hetzelfde. Het eerste waar je aan moet denken om mee te nemen naar je kickboksles is een handdoek en een gevulde fles water, misschien zelfs 2 flessen water. Kickboksen is namelijk behoorlijk intensief en je gaat gegarandeerd zweten. Zorg daarom dat je een handdoek meeneemt om het zweet uit je ogen te halen en jezelf een beetje op te frissen. Water is erg belangrijk om jezelf te blijven hydrateren, vooral als je veel water verliest door middel van zweten. 

 

Daarnaast hoef je niet meteen een hele uitgebreide kickboks outfit aan te doen of aan te schaffen als je pas net begint. Als je uiteindelijk besloten hebt dat kickboksen daadwerkelijk de sport voor jouw is kan je gaan kijken naar de uitrusting. Dit zijn bokshandschoenen, scheenbeschermers, bandage, een bitje, een Toque voor de mannen en natuurlijk sportkleding. Deze spullen zijn natuurlijk ook te lenen op de sportschool. 

 

Extra tips

Om jezelf wat tijd te gunnen in het kiezen of kickboksen daadwerkelijk iets voor jou is is het handig als je verschillende lessen uit probeert. Besluit niet na 1 of 2 keer meteen hoe je verder wilt maar kijk het wat langer aan en probeer ook verschillende instructeurs als dat mogelijk is. Er zijn ook meerdere opties in de typelessen, zo heb je privélessen of groepslessen. Probeer deze ook uit en kijk wat je zelf het fijnst vind. Kies daarnaast het liefst vaste dagen uit om te gaan sporten, zo houd je een ritme aan en een stok achter de deur.