Hoe je jouw balkon een rustplekje maakt

Trespa plaat

Niets aan je hoofd hebben is goed voor je. Altijd “aan staan” kan je helemaal doen opbranden. Daarom is je rust pakken belangrijk. Hoewel lekker op de bank netflix kijken dit zeker bereikt vult het ergens ook je hoofd. Als je een balkon hebt raden we daarom aan (mits het weer het toelaat) om daar een stoeltje uit te klappen met of zonder boek. Als je liever niet op je balkon zit kan je dat op een aantal manieren oplossen.

Geen stoel?

Als je geen stoel of set voor je balkon hebt, is het natuurlijk lastig zitten. Tenzij je een stoel van binnen buiten wilt zetten is een klapstoel handig. Tegenwoordig hoef je niet te gaan voor zo een harde witte plastic stoel. Bij de meeste tuincentra zijn namelijk genoeg comfortabele stoelen te vinden. Je kan ze daar ook uitproberen wat handig is. Want hoe een stoel zit voor jou is nooit van tevoren te zeggen. Bovendien kan een klapstoel makkelijk mee in de trein. Als je daar echter geen trek in hebt kan bestellen altijd na het uitproberen. Eenmaal thuis kan je de klapstoel makkelijk wegbergen bij de deur. Als de stoel binnenstaat is hij altijd droog en zit je sneller buiten. Om toch lekker buiten te zitten na een bui kan zeker, dat lees je hieronder.

Teveel wind of te open?

Als je balkon alleen spijlen heeft kan het best fris zijn als je er zit. Bovendien zit je best op de kijk als het verder een kaal balkon is. Gelukkig heb je platen die je makkelijk kunt bevestigen voor wat beschutting. Je kan zelf in de weer met platen of een scherm kopen. Een van onze lezers gaf de tip om een trespa plaat te gebruiken. Ze zijn bedoeld voor buiten en kunnen gemakkelijk gesneden worden in verschillende vormen. Op bouwsites zelf kan je inspiratie opdoen over de patronen en combinaties die mogelijk zijn.

Vloer te koud of te warm?

Op blote voeten naar buiten is niet lekker als je vloer te warm of te koud is. Er zijn allerlei manieren om je vloer gelijkmatiger qua temperatuur te krijgen en bovendien een frissere look te geven. Zo kan je kiezen voor de klassieke rubberen gaatjes mat. Moderner is een balkon vlonder. Het materiaal geleidt minder en laat het meeste van de regen door. Het ziet er ook een stuk gezelliger uit. Maar als vlonders niet je stijl zijn kan je ook gaan voor een buitentapijt. Deze zijn gemaakt om buiten te liggen en zullen dus niet alles als een spons opzuigen.

Geef een reactie