Is een NLP coach opleiding iets voor jou?

De NLP methode wordt in Nederland steeds populairder, en niet voor niets. Het is een hele prettige manier om effectiever te leren communiceren, en anders om te gaan met conflicten (zowel in jezelf als in de communicatie met anderen). Het is echter een methode die je niet zomaar jezelf eigen maakt, je hebt daar absoluut een coach voor nodig. Helaas zijn er nog te weinig NLP coaches in Nederland, wat het lastig maakt om de technieken aan te bieden aan een groot publiek. Vraag je jezelf af: “Wat is NLP eigenlijk?” lees dan verder. Ben je geïnteresseerd in deze methode en zie je jezelf al werken in dit vakgebied? Dan kun je de opleiding voor NLP coaching van de NLP academie volgen. Deze opleiding bestaat uit verschillende losse onderdelen, die je elk opleiden tot een ander niveau.

NLP coach opleiding in vier stappen

De eerste stap van de NLP coach opleiding is de NLP 2 Day. Dit is een tweedaagse introductiecursus waarin je kennismaakt met de methode, en je kijkt of het iets voor je is. Ben je fan? Dan ga je door met de NLP practitioner opleiding. Deze duurt 15 dagen en leert jou direct op hoog niveau deze methode in de praktijk brengen. Je leert er zowel alles over de methode zelf, als over hoe je het gesprek aangaat met mensen. Want je zult natuurlijk ook als coach moeten groeien en helder moeten kunnen communiceren met je cliënt. In principe kun je na deze basis NLP opleiding al aan de slag als coach, maar als je je nog verder wilt ontwikkelen dan kun je ook nog de Master Practitioner opleiding en zelfs de Trainers Training volgen. Deze maken van jou een expert in het vak, en geven je nog meer kennis en ervaring met betrekking tot deze methode.

Coach mensen in hun persoonlijke groei

NLP is de ideale methode om beter te leren communiceren en jezelf als persoon beter te leren kennen. Niet voor niets is deze methode de laatste jaren zo populair geworden. Het wordt veel ingezet voor het verbeteren van communicatie en processen op de werkvloer, maar ook om motivatie en de algemene prestaties van een team of individu te verhogen. Tijdens de NLP coach opleiding leer je precies hoe je dat doet, of je nu werkt met een individu of een heel team werknemers. NLP is namelijk geschikt voor iedereen, en kan zowel ingezet worden voor zakelijke doeleinden als in een meer persoonlijke context.

Wat levert NLP je zelf als coach op?

Je kunt natuurlijk de opleiding(en) volgen om aan de slag te gaan als coach, maar ook zelf ga je er veel van opsteken. Het helpt je namelijk enorm in je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt dankzij deze methode namelijk een helder beeld van wie je bent, hoe je denkt, en wat het effect daarvan is op de manier waarop je reageert en handelt. Je leert met je emoties om te gaan en kunt deze vanaf een afstandje bekijken. Dit maakt het makkelijker om ermee om te gaan. En al deze technieken geef je vanaf dat moment door aan je cliënten, want je krijgt na deze opleiding een officieel certificaat waarmee je als NLP coach aan de slag kunt.