Lange afstanden en tegenwind houden ons niet meer tegen!

shimano steps

Nederland een land waarbij de fiets, naast natuurlijk de tulpen, molens en kaas een echt boegbeeld is van de nationale trots. Maar ook deze ‘traditie’ maakt de laatste paar jaren flinke ontwikkelingen door, zo zien we de oudere generatie sneller voorbij komen dan de jonge, is tegenwind niet meer dan een licht briesje en houden lange afstanden ons niet meer tegen. Hoe komt dat? De elektrische fiets. 

Ondersteuning

Steeds meer mensen stappen over naar een fiets met trapondersteuning. Shimano steps is een systeem die zorgt voor die ondersteuning. Het STEPS systeem bestaat uit op elkaar afgestemde componenten, die bestaan uit een middenmotor, accu en het bedieningspaneel. Het systeem wordt gebruikt op bijvoorbeeld fietsen van het merk Sparta, Gazelle, Batavus en Merida. Daarnaast heb je ook nog het systeem van het merk Bosch, waarbij er keuze is uit de performance motor en active motor en Brose die bekend staat om zijn uiterst stille aandrijving en lichte gewicht. 

Voor welke keuze je ook gaat, een elektrische fiets is natuurlijk handig bij vele situaties en toepasbaar binnen meerdere leeftijdsgroepen. Hieronder een kort overzicht waar die trapondersteuning allemaal handig voor kan zijn.

Werk

Je hebt een nieuwe baan in de leuke stad Amsterdam, maar moet daarvoor wel dagelijks een stukje over de drukke A2 – reken maar op file. Met een elektrische fiets is dit probleem snel opgelost. Heerlijk ’s ochtends zonder al teveel moeite te moeten leveren van de buitenlucht genieten waarna er een hele dag binnen op kantoor gepland staat. Ik zou het wel weten! 

School

Een grote stap in het leven van iedere ouder is de overstap van lagere naar middelbare school. Rugzak om, fiets aan de hand en elke ochtend een eind fietsen naar school. Best spannend voor niet alleen de ouder maar ook het kind. Een klein steuntje in de rug kan hiervoor de elektrische fiets zijn. Heen en weer naar school wordt een stuk gemakkelijker en hij/zij is ook nog een sneller thuis! 

Boodschappen 

Of je nou in een stad of dorp woont, de supermarkt is eigenlijk nooit ver weg. Toch pakken velen Nederlanders nog vaak de auto voor die reis van 5 minuten. Waarom? het veroveren van al die zware boodschappen op de fiets is maar niks. Maar met een klein beetje ondersteuning maakt dit al een heel verschil en is die 5 minuten opeens niet meer zo slecht. 

Als extra pluspunt zijn elektrische fietsen ook nog eens een stuk milieuvriendelijker!

Geef een reactie