Online therapie werkt goed als hulp bij verslaving

Nu we zoveel thuis zijn en ons vaak eenzaam voelen, ligt een verslaving op de loer. Je bent eerder geneigd dat glaasje alcohol te drinken voor je gaat slapen en misschien "mag" je jezelf zelfs al tijdens de lunch een wijntje "gunnen". Dat begint natuurlijk klein, maar wat als je niet meer slaapt zonder dat glaasje alcohol? En wat nu als dat ene glas bij de lunch leidt tot dagelijks een flesje wijn bij de lunch? Een verslaving sluipt er zomaar in. Voor je er erg in hebt. Dat geldt natuurlijk net zo voor andere verslavingen als het gebruik van kalmerende of juist oppeppende middelen. Online therapie is, zeker in deze tijd, een prima hulp bij verslaving. Maar ook als de lockdown weer over is, kun je prima met online therapie van je verslaving afkomen.

Online therapie werkt echt

In veel gevallen heeft een verslaving een achterliggende oorzaak. Zo kun je pijn ervaren die je met een extra sterke pijnstiller probeert weg te nemen. Je kunt je eenzaam voelen en dan op internet op zoek gaan naar gezelschap. Ook een online gokverslaving is een verslaving, net als het excessief kopen van nieuwe spullen die je eigenlijk niet nodig hebt en die je je niet kunt permitteren. Door tijdens de online therapie in gesprek te gaan en de vinger op de zere plek te leggen, kun je een begin maken om van je verslaving af te komen.

Een verslaving zorgt vaak voor schaamte

Een verslaving zorgt ook vaak voor ontkenning. Zolang je zelf niet erkent dat je iets moet gaan doen om je leven weer op de rit te krijgen, is er niemand die je kan helpen. Heb je dan besloten dat je hulp wilt, dan wil je daar niet te lang op moeten wachten. Door te kiezen voor online therapie is de hulp altijd dichtbij. Geen lange wachtlijsten, je kunt al snel aan de gang.

Hulp zoeken om van je verslaving af te komen is juist een teken van sterkte

Je kunt immers niet alles alleen oplossen. Bij sommige zaken heb je gewoon hulp nodig. Ga je liever niet de deur uit en blijf je liever in je eigen veilige omgeving, dan is dat geen reden om je verslaving door te laten gaan. Dankzij online therapie kunnen meer mensen van hun verslaving verlost raken. Online therapie is echter geen wondermiddel. Het vrijkomen van je verslaving blijft heel hard werken. Maar er gloort licht aan de horizon!