Proteïne voor vrouwen

Proteïne, ook wel eiwitten genoemd, is belangrijk voor het sterker maken en onderhouden van je lichaam. Je gebruikt eiwitten voor het groeien en sterk houden van je haar, nagels en spieren. Vooral om je spieren sterk te houden kan een aanvulling prettig zijn. Dit kan nodig zijn wanneer je dagelijks veel beweegt. Zeker bij sport, met name krachtsport, is extra eiwitinname wenselijk. Door eiwitten na het sporten te nemen zorg je voor spieropbouw. Proteïne voor vrouwen is een goede aanvulling omdat de inhoud is afgezet op de voedingsbehoefte van vrouwen.

Het belang van eiwitten

Eiwitten zijn dus belangrijk voor je lichaam. Door voldoende eiwitten op te nemen zorg je ervoor dat je lichaam goed kan herstellen. Een deel van de eiwitten kun je via voeding binnenkrijgen. In verschillende etenswaren zitten verschillende voedingswaarden aan eiwitten. Door gevarieerd te eten krijg je genoeg eiwitten binnen. Als je gaat sporten dan heeft je lichaam zoveel eiwitten nodig dat het moeilijker is om hieraan te voldoen. Het aantal gram dat je moet nuttigen om aan het eiwitpercentage te behalen is dus hoger als je sport. Een proteïne samengesteld voor vrouwen kan dan als aanvulling ideaal zijn. Je kunt dit als shake nuttigen of door je maaltijd mixen.

Proteïne samengesteld voor vrouwen

Het gebruik van proteïne samengesteld voor vrouwen heeft veel voordelen. Je kunt makkelijker aan je eiwitbehoefte voldoen door proteïnepoeder in je maaltijd te verwerken of als shake te drinken. Een proteïne speciaal voor vrouwen heeft een andere samenstelling dan het gemiddelde proteïnepoeder. Waar de meeste proteïne poeders voor mannen zijn, is dus ook die samenstelling gebaseerd op de behoefte van de man. Het eiwitpercentage is hoger, zo rond de 30 gram. Vaak worden ook toevoegingen gebruikt zoals creatine. Bij een proteïne samengesteld voor vrouwen is de samenstelling van eiwitten 18 tot 23 gram. 

Waarom een andere samenstelling voor vrouwen?

De hoeveelheid in een portie proteïne poeder voor vrouwen is uitgerekend op de energiebehoeftes van de vrouw. Een vrouw verbruikt een andere hoeveelheid energie per kg lichaamsgewicht. Door shakes voor vrouwen te nemen zorg je dat je niet een te hoge inname van eiwitten binnenkrijgt. Een te hoog inname van eiwit is inefficiënt. Je gebruikt het overschot niet waardoor het wordt opgeslagen als vet. Door te kiezen voor proteïne samengesteld voor vrouwen krijg je een goede hoeveelheid kwalitatieve proteïne binnen. Daarnaast is proteïnerijk aan extra vezels en laag in calorieën. Whey poeder met extra magnesium is bij sport ook een ideale optie.