Psychische klachten gedurende de lockdown

Inmiddels leven we al meer dan een jaar met corona. GEpaard met verschillende maatregelen en versoepelingen, is het iedere maand nog maar de vraag wat we nu wel en niet kunnen ondernemen. Zo gaat reizen naar het buitenland bijvoorbeeld erg lastig door het negatieve reisverbod, maar zullen ook de sportscholen, attractieparken en onder andere restaurants hun deuren gesloten moeten houden. Voor zowel de ondernemers als studenten is deze tijd erg stressvol en weten zij niet waar ze aan toe zijn. Zo vinden studenten steeds vaker hun weg in eetbuien of krijgen zij andere psychische klachten, mede doordat zij constant thuis in hun slaapkamer of studentenkamer de dag door moeten komen. In dit blog zullen we het meer gaan hebben over de hulp die je kunt krijgen bij psychische klachten of een depressie, omdat we elkaar door deze periode heen zullen slepen!

Hulp bij een depressie

Tijdens de lockdown komt het helaas erg veel voor dat mensen in een depressie terechtkomen. Door de constante druk, de onwetendheid of het feit dat ze zich constant alleen voelen, ontstaan er paniekaanvallen en raken sommige mensen erg gestresst. Er is voor studenten bijna geen contact meer met medestudenten en is alle communicatie online, waarna ze zich erg alleen voelen en ze een zeer ongelukkige levensstijl hanteren.

Gelukkig is er hulp bij depressie te vinden. Er zijn vele mensen die je graag geruststellen en met je zullen praten, om je er op die manier weer bovenop te kunnen helpen.

Krijg hulp van een online psycholoog

Wanneer je nu erg veel moeite hebt met het verwerken van een bepaalde situatie, je depressief bent of wanneer je andere psychische klachten hebt, kun je een eerste stap zetten door hulp in te schakelen van een online psycholoog. Online zullen jullie de eerste stappen zetten maar de verwerking, wat voor vele mensen een mooie ons is omdat het erg laagdrempelig is om de stap te zetten voor een online gesprek. Een online psycholoog zal je zorgen aanhoren en vervolgens bepaalde taken meegeven, waarbij je bijvoorbeeld jouw zelfbeeld zult verbeteren en gaat begrijpen, maar kan een online psycholoog je ook helpen om sterker in je schoenen te gaan staan en meer. 

Een online psycholoog is de eerste stap die je kunt zetten om hulp te zoeken en geholpen te worden, waarna er een vertrouwensband gecreëerd wordt en de online psycholoog het beste met je voor heeft. Je kunt bij de online psycholoog in behandeling gaan, maar kan het ook zo zijn dat de psycholoog je doorverwijst, allemaal om het beste met jou voor te hebben!