Test bij twijfel voor HIV

Het is natuurlijk niet wenselijk, maar soms kan het helaas gebeuren dat er twijfels kunnen ontstaan of u misschien een seksuele overdraagbare aandoening hebt opgelopen. Om dit te voorkomen is het uiteraard altijd aan te raden om op een veilige manier seks te hebben. Toch is dit niet altijd in alle gevallen mogelijk, waardoor er soms twijfels kunnen ontstaan of er misschien toch door een bepaalde situatie een soa is opgelopen. Er zijn diverse zaken die de kansen over het algemeen kunnen vergroten om een soa zoals hiv op te kunnen lopen. U hebt een grotere risico om hiv te krijgen wanneer u seks hebt met mannen, seks hebt gehad met iemand uit één van de gebieden waar hiv vaker voorkomt of wanneer u als sekswerker aan het werk bent. Mocht u hier nou twijfels door hebben gekregen is het altijd aan te raden om hierover met mensen in gesprek te gaan en uiteindelijk misschien een hiv sneltest te doen. 

Consult

Het aanvragen van een consult met een professional kan tegenwoordig simpel online geregeld worden. Wanneer er twijfels zijn of een soa zoals hiv toch is opgelopen kan het fijn zijn om hierover met een gespecialiseerd iemand over in gesprek te gaan. Zeker als er ook klachten zijn ontstaan die op hiv kunnen duiden is dit absoluut aan te raden. De klachten die bij de soa hiv kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld: diarree, misselijkheid, hoesten, vermoeidheid, koorts en uitslag en of zweren op de huid. Wanneer één of meerdere van deze symptomen aanwezig zijn is het dus verstandig om tijdelijk even geen seks te hebben en uzelf daarnaast vooral te laten testen op hiv. Bij een man kunnen de klachten trouwens soms anders zijn dan bij een vrouw, houdt daar ook vooral rekening mee. 

Testen

Dit kan makkelijker en sneller gedaan worden dan u in eerste instantie misschien zou denken. Zo is het testen op hiv niet ingewikkeld en kan dit met het gebruik van een sneltest vaak zelfs thuis gedaan worden. Vervolgens wordt de test naar een officieel laboratorium opgestuurd, waar vervolgens gekeken zal worden of hiv wel of niet aanwezig is. De test wordt per post verstuurd en dat kan wat ongemakkelijk lijken. Echter, is hier zorgen om maken nergens voor nodig. De sneltest zal namelijk netjes in de een pakketje door de brievenbus gedaan worden. Op deze manier kan u thuis in alle rust de test bij uzelf afnemen, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de ontstaande twijfels.