Vaccinaties voordat je op reis gaat

Wanneer je op reis gaat wil je ervoor zorgen dat je daar natuurlijk ook gezond bent en blijft. Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om je voor te bereiden voor een verre reis, is het checken van de verplichte en aanbevolen vaccinaties. In verre landen komen namelijk andere ziektes voor dan dat wij hier in Nederland of Europa gewend zijn. Het is belangrijk om ons lichaam hierop voor te bereiden. Anders kan je heel erg ziek worden met een slechte afloop. Ziek worden is iets wat je vaak wilt voorkomen op vakantie. Ook is de zorg in sommige landen minder goed dan we gewend zijn in Nederland. Om te voorkomen dat je heel ziek wordt, of in ieder geval je best te doen, want je hebt niet overal invloed op. Is het heel belangrijk om goed te lezen welke vaccinaties je allemaal nodig hebt. Vaccinaties kan je vervolgens bij verschillende instituten halen. 

Geschikte locatie

Het is handig om dit bij een locatie dicht bij jou in de buurt te doen. Bijvoorbeeld dicht bij je woonplaats of de plaats waar je werkt. Dit voorkomt namelijk onnodige reistijd. Er zijn ook bedrijven die bij je thuis kunnen komen voor een vaccinatie, dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn als je zelf geen tijd hebt om naar een vaccinatielocatie te komen. Of wanneer je kinderen hebt die niet zo lang in de wachtkamer willen zitten. Wanneer je dit hebt uitgezocht is het belangrijk om te weten welke vaccinaties je nodig hebt. Wanneer je op reis gaat kan je per land bekijken welke vaccinaties verplicht zijn en ook welke aanbevolen worden. De verplichte vaccinaties moet je hebben voordat je het land in mag, de aanbevolen vaccinaties heb je vaak zelf een keuze in. Het is belangrijk om je goed in te lezen in de risico’s van die ziekte of bacterie. 

Afspraak maken 

Hierna kan je dan een verstandige keuze maken welke aanbevolen vaccinaties je neemt. Ook kan je met je verzekering kijken of de vaccinaties worden gedekt. Dit kan namelijk een hoop kosten schelen. En dit geld kan je dan weer op reis uitgeven, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ook is het belangrijk dat je op tijd je afspraak maakt voor de vaccinaties. Het kan namelijk druk zijn vlak voordat iedereen op reis wil. Ook zijn er sommige vaccinaties die je een aantal weken moet halen voordat je op reis gaat. Let hier dus goed op en bescherm je gezonde lichaam!