Wat is propolis crème? 

Handcrème, voetencrème, body crème; noem het maar op. Er bestaan allerlei verschillende soorten crèmes, maar de kans is klein dat je eerder van propolis crème hebt gehoord. Propolis kan de substantie van een zalf of een crème hebben. Het verschil tussen deze twee is dat een crème vaak makkelijk over een groot oppervlak te smeren is, terwijl een zalf dikker van structuur is en moeilijker uit te smeren is. Propolis is een natuurlijk product dat bij veel mensen bekend staat als een zalf of crème met een genezende of helende werking. Daarnaast is de crème kalmerend voor de huid en merk je direct na het smeren dat de huid daaronder veel rustiger aanvoelt. 

Gebruik van propolis crème 

Er zijn verschillende redenen waarom iemand propolis crème zou gebruiken. De eerste reden is eczeem. Deze huidirritatie kenmerkt zich vaak door rode plekjes op een bepaalde of meerder plekken op de huid. De plekjes zien er geïrriteerd uit en voelen vaak droog aan. Propolis crème zorgt ervoor dat de geïrriteerde huid gevoed wordt, waardoor je na verloop van tijd zal merken dat de huid veel minder geïrriteerd is. De tweede reden is acne. Propolis crème is niet alleen geschikt voor eczeem plekken op het lichaam, maar de crème kan ook heel goed gebruikt worden op het gezicht. Ook acne kan heel erg gaan irriteren, waardoor het prettig is om een kalmerende zalf als propolis aan te brengen. Een ander gebruik van de crème is voor de huidziekte psoriasis. Deze ziekte kenmerkt zich door verschillende gekleurde vlekken van de huid. Vaak zijn deze vlekken donkerder of juist lichter dan de originele huidskleur van de persoon. 

Andere doeleinden van propolis crème. 

Naast gebruikt van propolis zalf voor huidirritatie kan de zalf nog in vele andere gevallen gebruikt worden. Zo schijnt propolis enorm kalmerend en genezend te werken voor allerlei varianten van Herpes. Een van de meest bekende varianten is de koortslip die enorm kan gaan irriteren op de huid. De crème van propolis zorgt ervoor dat de huid gevoed wordt en dat je geen last hebt van barstende korstjes op je lip. Tot slot schijnt propolis ook ideaal te werken voor schimmels op het lichaam en aambeien. Iemand die in het verleden te maken heeft gehad met schimmels of aambeien weet hoe vervelend de jeuk kan zijn. Door te smeren met de crème van propolis zal je meteen een verlichtend gevoel ervaren. Zo kan je gewoon naar je werk zonder je de hele tijd te ergeren aan de jeuk.